Lediga jobb

Utredare till Klimatpolitiska rådet

Som utredare blir du en viktig del av ett kvalificerat, oberoende expertorgan. Kansliets centrala uppgift är att bistå rådet med att skriva en årlig rapport baserad på kunskap och evidens. Ditt arbete består bland annat av högkvalitativt analysarbete och bedömningar som underlag för rådets oberoende utvärdering av hur den förda politiken är förenlig med klimatmålen. Du kommer att planera och genomföra analyser, presentera resultaten i olika sammanhang, samt vara med och bidra i rådets kontinuerliga metodutveckling. I arbetsuppgifterna ingår också att företräda rådet i samverkan med andra myndigheter och intressenter inom området.

Anställningen är en tillsvidareanställning, inledningsvis med 6 månaders provanställning, Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdatum är 2023-09-11.

Läs hela jobbannonsen

Rapportlansering 2024

Den 21 mars överlämnade Klimatpolitiska rådet sin årliga rapport till regeringen vid ett fysiskt och webbsänt seminarium. Rapporten innehåller rådets bedömning av regeringens samlade politik med avseende på klimatmålen samt rekommendationer.

Mer information